Nye instruktører er fra Nordre Fjell Fotball

I helgen skal Therese holde rekrutteringsdommerkurs for 16 spente jenter på Brann Stadion. Og det er ikke bare dommerne som er ferske i gamet. Som kretsens eneste kvinnelige instruktør håper hun på å sette sine spor for de ferske dommerne.

- Nervene er litt på høygir. Jeg gleder meg, men er også litt nervøs. De skal jo ut og dømme fotball etter at jeg har lært dem opp, smiler Therese.
For to helger siden var det duket for instruktørkurs for både Andrè og Therese fra Nordre Fjell Fotball. De er to av fem spesielt inviterte deltakere som fikk være med. Og Therese debuterer allerede til helgen.
- Nå er jeg en del av alle leddene som jentene må gjennom som dommer, sier Therese. Hun har vært medlem av dommerkomiteen i NFF Hordaland i ett år, i tillegg til å ha ansvar for oppfølging av de kvinnelige dommerne.

Satt på prøve
Så er det slik at man kan ikke bare gå på kurs og kalle seg instruktør. Du blir nøye vurdert helgen gjennom, og går gjennom en godt pakket helg med mye på programmet.
- Første dagen blir du testet med teoriprøve, du skal kunne reglene uten boken, smiler Therese.
Og som om det ikke er nok må du også bevise at du kan legge frem regler og presentere uten problemer:
- Lørdag presenterte vi ett fritt valgt emne, og gjerne noe som ikke gjelder fotball. Mens søndag var litt mer krevende med hver vår regel, forklarer Therese.
Og både Andrè og Therese klarte seg fint, tok i mot spørsmål fra salen og viste at de ble valgt av en grunn.

Suksess
Andrè kom i sesongen 2018 tilbake til Nordre Fjell som veileder for 3, divisjon, og har fått ett fint comeback. Han stemmer med Therese at dette var en god opplevelse, og påpeker at kurset ble bedre enn forventet:
- Som veileder i 3. divisjon herrer er dette med på å styrke kunnskapen min, og jeg kan gi mer tilbake til dommerne jeg veileder.
Men ikke bare nyvunnet kunnskap gjør kurset til en suksess, Andrè har lang fartstid i dommermiljøet og føler seg hjemme i denne gjengen:
- Kursholderne er dyktige og de andre deltakerne er kjekke. Det gjør at tiden er godt brukt.


Nordre Fjell Fotball gratulerer begge to med bestått kurs, og vi syns det er utrolig spennende at to så flotte bidragsytere og ambassadører for klubben kommer gjennom kurset på en dyktig og engasjert måte. LYKKE TIL MED SESONGEN 2019! Vi heier på dere!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift