Trosser klubbgrenser

Søndag formiddag møttes 150 jenter i Straume Idrettspark. De er med på prosjektet som trosser klubbgrenser for å beholde flere jenter i idretten. - Dette kan være veien å gå, sier Kim Rune Hellesund.

Sammen med Torstein Pedersen trener i Sotra, startet Kim Rune Hellesund, trener i Nordre Fjell Fotball, opp en prosjektgruppe som skal legge til rette for utvikling av jentefotballen på Sotra. Søndag ble de første fellestreningene arrangert, og over 150 jenter i alderen 10 - 15 år møtte opp for å spille fotball sammen.

Arena for mestring
Fellestreningene skal være første steg i arbeidet for å skape gode arenaer for jentene som senere vil treffe hverandre igjen, enten på skole, eller på damelag.
- Vi må gi de muligheten til å mestre, samtidig som de får treffe hverandre og få en sosial opplevelse, sier Hellesund.
Videre vil det bli fellestreninger en gang i måneden, og treningsstedet vil variere ut i fra tilgjengelighet.
- Foreløpig gjør vi det enkelt og tilbyr mer trening, så kanskje vi kan utvide prosjektet med tiden, forteller en håpefull Hellesund.

Ambisjoner
Prosjektet er enda i startfasen, og et tiltak for å beholde jentene i fotballen:
- Får vi jentene til å spille bare litt mer fotball, har jeg stor tro på at de er med litt mer, sier Hellesund.
Hellesund forteller om jentelag som presterer hjemme i serien så vel som på cup i sommer. Og det er tydelig hva som er drømmen:
- Vi ønsker å få flere damelag som produserer gode spillere som kan være med å kjempe om plasser i toppfotballen, smiler Hellesund.

Spillerne avslutter økten med å sette seg i trappene ved kunstgressbanen, og Kim Rune og Torstein avslutter økten med å takke for innsatsen. Det blir et lite jubelrop fra jentene, og vi gleder oss til å se dem tilbake på nye fellestreninger senere i høst.

Har du lyst til å være med og bidra? Ta kontakt med oss på fotball@nordrefjell.no eller send en melding i innboksen vår på Facebook så sørger vi for at du får være med å hjelpe!

#SammenOmGodeFotballopplevelser©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift