Starten på noe nytt?

John, Callum og Aaron fra Stoke City FC har vært en uke på Ågotnes og gitt av sin kunnskap til våre medlemmer. Og ungene? De flokket seg rundt dem og var ivrige etter å imponere. Allerede er det flere som vil melde seg på neste års fotballskole. Dette er kanskje starten på noe nytt?

Tre engelskmenn, 40 barn og unge og vår klubb Nordre Fjell Fotball. Planleggingen startet tidlig på året og de ansvarlige ble svært ivrige da flere andre klubber, både her på vestlandet og på østlandet, hadde gode erfaringer med toppklubben fra England.

Populære trenere
De tre trenerne har blitt svært populære blant utøverne, og det er lett å se på fredagens trening. Det ble arrangert VM, og det var kamp om å få være England i turneringen. De smilende trenerne fikk oppmerksomheten øyeblikkelig i hvert stopp og mellom hver økt. De tøyser og de ler med deltakerne. På samme tid trekker de til seg gruppene og de lystrer øyeblikkelig.
- Vår jobb er å utvikle spillere til å utnytte sitt fulle potensial som menneske, både på og utenfor banen, sier John.

Lidenskap for fotball
For å bygge opp under arbeidet de gjør, jobber Stoke etter fotballens fire hjørnesteiner som er satt av det engelske fotballforbundet The FA. De ser etter spillere som jobber godt teknisk, taktisk og med en god fysikk. Men på siden av dette kommer også de sosiale og psykologiske faktorene inn. Fotball i dag har utviklet seg til et punkt hvor man kanskje bør være mer enn bare en god fotballspiller. De ser også etter lidenskap, lidenskap for fotball. De ser etter spillere som er høflige, som kommer overens med andre. I tillegg skal man også tørre å prøve, prøve og feile og utvikle sine egenskaper. I tillegg skal de også være forberedt på å jobbe med hva som gir en sunn livsstil. Så det handler ikke bare om fotball, men helheten.

Ikke bare fotballskolen
I tillegg til å jobbe med fotballskolen har vi også fått vise frem både klubben og byen. Mandag kveld ble de invitert med på kampen mellom Brann og Start, og fikk heldigvis se et Brannlag i toppform med sin 4-1 seier. Tirsdag kveld fikk de kjenne på fotballgleden til juniorene og B-laget. Og de yngste imponerte ikke så veldig, men trener Steffen Berland ønsker å signere den rutinerte John til å forsterke laget. Onsdag kveld holdt de foredrag for våre trenere, en samtale om hvordan de jobber hjemme i klubben, og en rekke gode spørsmål fra våre ivrige trenere. Torsdag kveld ble det sightseeing i Bergen, som tok på seg sin fineste drakt i sol og varme.

Avslutning med premier
Fredagens avslutning var for herrene både god og litt trist.
- Å trene noen er ikke gøy hvis ikke spillerne vil bidra. Dere har gjort en utrolig innsats hele uken. Vist oss stor respekt og gitt oss alt dere har av krefter og stått på, og i tillegg er vi ikke alltid like lette å forstå, så disse premiene er for å sette pris på noen av dem som har gitt det lille ekstra, sier John.
Nils Mathias fra Nest-Sotra er en av dem som fikk oppmerksomhet på avslutningen. Han jobbet iherdig hele uken, møtte opp før alle andre, bidro til at andre fikk utvikle seg, og ser ut til å ha utviklet flere av de tingene som engelskmennene ser etter. Og med seg hjem fikk han en signert Stoke drakt.

Vi gratulerer alle deltakerne med en strålende uke, og håper å se deg igjen også neste år. Som John også sa er det slik at alle og en hver kunne kommet hjem med en oppmerksomhet. Og DU har gjort denne uken til en stolt del av Nordre Fjell Fotballs historie. Og vi syns det er utrolig kjekt at akkurat DU var med å bidra til at dette ble en suksess!

#SammenOmGodeOpplevelser


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift