Sommerens eventyr

Nå er det flere tusener av ungdommer som gleder seg til en uke med fotball, flørting og sommer. Oslo står snart for tur og fire røde lag tar toget over fjellet for å ta del i historien.


Foto: Norway Cup

For 45 år siden startet Bækkelagets Sportsklubb en reise mot å bli verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 10 og 19 år. I 1972 startet de med 420 lag og 8400 deltagere. I 2016 slo de alle rekorder med 2199 lag, og det var da ca 6000 kamper i løpet av uken. 1600 av Bækkelagets medlemmer jobber som frivillige under cupen og utgjør mer enn 60.000 dugnadstimer til sammen hvert år. Siden de startet har 126 nasjoner med både spillere og dommere tatt turen til Oslo og Ekeberg for å ta del i dette fantastiske arrangementet.

I år skal fire lag og to dommere fra Nordre Fjell delta på cupen. Jenter 13, Gutter 13, Jenter 14 og Gutter 14 drar over fjellet med tog, klare for å innta legendariske Ekeberg. I innledende runder har de røde kamper fra søndag til tirsdag.


Siden cupen startet i 1972 er til sammen 45 finaler vunnet av Hordalandslagene Åsane, Vadmyra, Øygard IL (nå Sotra), Fyllingsdalen, Sandviken, Askøy, Hald IL (nå Sund), Tertnes, Gneist, Bømlo og Follese. Kanskje ser vi noen av våre røde kjemper på Bane 1 i slutten av uken?

For å følge med på hva som foregår på Norway Cup 2017 kan man finne ukens program på nettsidene til Norway Cup. I tillegg kan du finne informasjon om skolene, måltidene, tidligere vinnere av cupen og spennende nygetssaker. Ta en kikk innom sidene til Norway Cup for å finne det du leter etter.

Så er det bare å ønske god reise når dagen kommer og glede oss til årets store fotballuke i Oslo.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift