G14 til topps i vår

For G14 har det vært en særdeles spennende vårsesong. Med få poeng som skiller, var det målforskjellen som bestemte skjebnen for guttelaget.

Tekst av Tom Andreas Grønn-Jensen

Det var nerve gjennom hele vårsesongen da flere lag fulgte hverandre tett. Til slutt sto det mellom Nordre Fjell og Vestsiden som begge var ubeseiret før siste kamp. Vestsiden vant borte mot Loddefjord, så oppskriften var enkel: Vinner vi så rykker vi opp. Etter en feiende flott vårsesong kunne G14 slippe jubelen løs etter en sterk seier 2-9 borte mot Bulken. Opprykk til 2. div var et faktum med bedre målforskjell enn Vestsiden.

Veien har vært en kronglete for disse fjortenåringene. Før sesongen startet visste vi ikke om vi hadde lag, og det var heller ingen mål om pallplass. Fjorårets miks med årskullet 2004 gjorde at vi stilte med svært få spillere, og slet med å finne løsninger. Men da det plutselig dukket opp tre gutter fra Syria og to som tidligere spilte for Nest-Sotra. Og her har vi sett en god gjeng vokse sammen og bidra sterkt med sine prestasjoner på banen. Alle har virkelig funnet frem sitt ytterste av krefter hele året.

Vårt fokus i sesongen har vært det mellommenneskelige. Ved å bygge personer, like mye som spillere, har vi klart å skape trygghet og trivsel i laget. Som trenere prøver vi å fokusere på hele laget, og ser at alle guttene har tatt nye steg. Guttene har fått tillit selv om de gjør feil og har vokst mye på dette. Alle har blitt bedre lagkamerater i denne sesongen. Plutselig kom troen på seier og de trodde mer og mer at opprykk var mulig. Dette gav mersmak.

Nå gleder vi oss først til Eidfjord Cup i helgen der vi reiser med en liten sammensatt gjeng fra 11’er laget og 9’er laget, og så til Norway cup der det også er med gutter fra begge lag! Deretter skal vi forsøke å bite fra oss i høstsesongen når vi skal spille i 2. div. I tillegg ser vi også frem til vårsesongen for 9’er laget der vi også garantert vil se fortsatt utvikling! Vi gleder oss.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift